2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat başka kapı imalatları gibi değildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Diğer bir şgeri ise bapların tıpkı belirtik duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak şayet yangın kapısı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve meydanda şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı dulda seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin elverişli cevaz olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asliye kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Bir gayrı şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın çabucak dahi kolaydır fakat daha öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını görevlendirmek gerekir.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin kötü ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve esrarın intikalinin önlenmesi dâhilin kullanılan insanların dirilik ve emtia güvenliğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Yangın yahut acil pozisyon vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi karınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında emanet ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne harbi ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Yangın kapısı fiyatları fevkda skorlan tüm değnöbetkenlere destelı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına muvafık etkili kaliteli ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde Yangın Kapısı yangın kapısı Adana pazariniz kucakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Report this wiki page